אחד המקומות המסוכנים ביותר לרוצים לרזות הוא הסופרמרקט. העגלות הגדולות גורמות לנו לקנות הרבה יותר מכפי שתכננו.
מספר עצות שעליהם כדאי להקפיד בעת הקניות: צאו לקניות כאשר אתם שבעים! אם תגיעו לסופר רעבים תיקנו הרבה יותר ממה שתכננתם. חשוב לצאת לקניות עם רשימה מסודרת ולא לסטות ממנה. אל תתפתו למבצעים ואל תוסיפו לעגלה דברים שאינם ברשימה. גם את רשימת הקניות נסו לערוך כשאתם שבעים, ותראו איך היא מצטמצמת.
קנו תמיד אריזות קטנות. אומנם הגדולות חסכוניות יותר, אך ההרגשה שחיסלנו את כל השקית היא הרבה יותר מספקת- ולכן עדיף שתגמרו שקית קטנה.
הימנעו מקניית מזון מוכן ומעובד כגון - פיצות, בורקסים, צ'יפסים, המבורגרים ושניצלים - זהו מזון עשיר בקלוריות שקל מאוד להתפתות להכין אותו. עדיף לקנות מוצרים דלי קלוריות. גבינות 5%, מיונז קל, לחם קל כו'.
כדאי לבחון את הרכבם של המוצרים שיש בכוונתנו לרכוש. שני מקורות המידע המצויים על האריזות הם רשימת הרכיבים והסימון התזונתי. ברשימת הרכיבים מופיעים מרכיבי המוצר לפי סדר כמותי יורד, כלומר הרכיב שמופיע ראשון הוא הרכיב העיקרי במוצר. בסימון התזונתי נמצא את הערך הקלורי של המוצר, את כמות הפחמימות, החלבונים והשומנים במוצר וערכים תזונתיים נוספים.
הנחיות כלליות לבחירה נכונה של מוצרי מזון: לחמים, קרקרים, מרקים ותבשילים: מוצר המכיל מעל 3 גרם שומן ל - 100 גרם הינו שמן. בשר, עוף, דגים ותחליפי בשר קפואים: רצוי לבחור את אלה המכילים עד 10 גרם שומן ל - 100 גרם. מוצרי חלב : מומלצים אלו המכילים עד 5 גרם שומן ל - 100 גרם.
סוג השומן: התווית "ללא כולסטרול" עלולה להטעות. לעיתים היא מופיעה במוצרים שמלכתחילה אינם מכילים כולסטרול. חשוב לדעת שרמות הכולסטרול הרע בדם מושפעות בעיקר מסוג השומן שבמזון ופחות מכמות הכולסטרול הקיימת במזון. מוצרים הכוללים מרגרינה או שומנים מוקשים מהצומח, גם אם אינם מכילים כולסטרול כלל, מכילים שומן מסוג טרנס שהינו גורם מרכזי בהעלאת רמות הכולסטרול בדם. יש להעדיף מוצרים שאינם מכילים שומן מסוג טרנס. על חלק מהמוצרים כתוב במפורש שאינם מכילים שומן מסוג זה.
|
|
|